Az Ilcsi termékekről

Az utóbbi években egyre inkább a természetes kozmetikumok felé húzok, főleg krémek terén illetve az arcomon alkalmazott különböző radírok, lemosók tekintetében. Különösen azért figyelek erre, mert allergiára hajlamos vagyok, több krém vásárlása volt már kidobott pénz, mert kiderült, hogy nem bírja a bőröm. Szeretek olyan termékeket választani, amiket érzékeny bőrre fejlesztettek ki, vagy még jobb, ha azt látom a csomagoláson, hogy hypoallergén illetve növényi eredetű.

A kozmetikusom Ilcsis termékekkel dolgozik, így kerültem kapcsolatba a márkával. Az elmúlt években több Ilcsi terméket használtam, főleg arckrémeket, ezeket most felidézem illetve összegzem, hátha másnak is hasznos információk lehetnek az eddigi tapasztalataim.

Ha valaki esetleg nem hallott még róla, röviden azt kell tudni az Ilcsiről, hogy teljesen natúr kozmetikumok, gyógynövényekből, gyümölcsökből, zöldségekből, gyógyvizekből készülnek, nem pedig különböző egyéb kivonatok felhasználásával. Állatkísérleteket sem végeznek. Úgy látom, valamennyi bőrproblémára kínál kezelést, de én csak a saját bőrtípusomra való készítményekről tudok nyilatkozni.

Jelenleg a Csipkebogyós habkrémet használom, naponta kétszer. Érzékeny bőrre való, nyugtat és jól hidratál, valamint vitamin feltöltő hatással bír. Könnyen és jól beszívódik, nem szoktam érzékelni utána, hogy krém lenne a bőrömön, nem zsírosít, és kellemes, lágy illata van.


Emellett sokáig használtam az Almás citromos habkrémet is, azzal is teljesen elégedett voltam, ugyanazokat a pozitívumokat tudom elmondani, mint a Csipkebogyósról. Szintén jó az illata, a különbség, hogy valamivel erősebb. Pattanásosabb bőrre való, szerencsére ez már nem igazán érint. Egyedül a világosító hatás nem tetszik benne (a barnulás nálam örök harc), bár szerencsére nem észleltem.


A Sárgabarack habkrém normál, nem érzékeny bőrre készült, de nekem is teljesen megfelelő volt. Hidratálásban szintén tökéletes, meg voltam vele elégedve. Az illata hasonló a csipkebogyóséhoz, csak itt értelemszerűen a barack az uralkodó.


A Kénes krémet tizenéves korosztálynál tudom leginkább elképzelni, mert aknés, gyulladt bőrre való többek között. Úgy emlékszem, ez nem annyira könnyed állagú, és az illatával sem voltam túlzottan kibékülve, de hosszabb távon bizonyára segít a pattanásos bőr helyreállításában.


Bőrradírok közül csak a Csipkebogyós kukoricás bőrradírt próbáltam, amit a Csipkebogyós habkrém párjának tekintek. Szerettem, de valamiért mégsem vásároltam újra. A hatása kevésbé intenzív, mint mondjuk egy különböző hozzáadott ki tudja milyen anyagokat tartalmazó radíré, de hosszabb távon szerintem kielégítő.


A pattanásokkal hadakozó korszakomban próbáltam ki a gyulladáscsökkentő hatás reményében a Fekete szappan elnevezésű lemosót, amit egyébként elvileg minden bőrtípusra ajánlanak, ezért kicsit meglepő, hogy nekem nem igazán jött be. Túlzott szárító hatást tapasztaltam a használata során, és ez nem tetszett. Az állaga picit zselés volt, az illata pedig semleges. A pattikról meg annyit, hogy hiába vásároltam évekig mindenfélét az eltüntetésükre, amikor eljött az ideje, szerintem maguktól elmúltak..

A mindenféle arc- és testkezelés mellett egy ajakápoló sem hiányzik a kínálatból. Csókbalzsam a neve és elképesztően jó hidratáló hatása van. Teltebbé is varázsolja az ajkakat a benne lévő keringésfokozó hatású fahéj miatt, ami számomra nem volt fontos a vásárláskor, azért mégis egy plusz dolog. Az íze nem rossz, nem ilyen túl gyümölcsös édes dolog, én hozzászoktam. Hátrány lehet, hogy felkenés után rövid ideig picit csíp, ám ez hamar elmúlik. Ha kiszáradt, netán cserepes ajkakra kenjük fel, még jobban csíp, de nem kell tőle megijedni, ráadásul valahogy, gondolom a méhviasz miatt, a "maró" hatás ellenére mintha szinte azonnal újjáépítené a sérült bőrfelületet. A leírással szemben azt viszont nem igazán tapasztaltam, hogy olyan gyorsan beszívódna, és olyasmi kinézete van felkenés után, mintha szájfényt használtunk volna, csak nyilván kevésbé fénylik.

Újdonság pedig az illatanyag mentes Érzékeny Extra termékcsalád, tagjai: testápoló, gélkrém, arctej, tonik, pakolás és radír. Ezekből a Gélkrémet szívesen kipróbálnám a jövőben. Tök alap hidratáló és nyugtató arckrémnek képzelem.


Úgy vélem, az Ilcsinél mindenki megtalálhatja a bőrének leginkább megfelelő kozmetikumokat, de a kozmetikusotok biztos szívesen segít, melyek a legmegfelelőbb termékek, hiszen ismeri a bőrötöket. Az árakról nem igazán tudok pontosat nyilatkozni, mert ahogy észrevettem, valahol szeretnek több hasznot rátenni (?) de alapjáraton szerintem egyáltalán nem vészes összegekbe kerül. Egy 10 ml-es arckrém ~800 Ft, míg ez az ár 30 ml-es kiszerelésnél ~1800 Ft, de van olyan hely, ahol ugyanez a nagyobb kiszerelés +2000 Ft-tal többért kapható (no comment). Tehát szerintem érdemes utánaérdeklődni, hogy a környéketeken hol árulják a legkedvezőbb áron, és ott vásárolni.

  • RSS

6 megjegyzés:

Bellala írta...

A kozmetikusom Ilcsi termékeket használ, ő szoktatott rá engem is. A bejegyzésben pont nem találtam, de azért megemlítem, amik nekem bejöttek, a Karottás hidratáló krém és az Érzékeny Extra pakolás. Ja, és nyáron már évek óta nem mozdulok a Paradicsomos napozókrém nélkül :)

sajtosrolo írta...

A Paradicsomos napozóról elég vegyes véleményeket hallottam.:) Én is gondolkodtam rajta, de végül mégsem próbáltam ki. (Most a Nivea Protect & Bronze Napteje kezdett érdekelni, csak még az árával nem vagyok kibékülve.:))

Bellala írta...

Van egy napozós tippem: kakaóvaj! Gyerekkoromban is azt kenegette rám jóanyám, és sosem égtem le, szép színem is lett. Gyógyszertárban is lehet kapni, láttam már tömbben és granulátumban is, ez utóbbit kicsit ki kell rakni a napra, és ahogy oldódik, kevergetni. Az égvilágon semmi káros dolgot nem tartalmaz, természetes fényvédő, és gyönyörűen lehet vele barnulni. Plusz két napozós időszak közt segít megtartani a barna bőrszínt.

sajtosrolo írta...

Köszi szépen, azt hiszem, jövő héten fel is keresem a gyógyszertárat.:)

Unknown írta...

Vigyázzatok a kakaovajjal,nincs benne fènyvèdö és föleg nincs UV szürö,ami a legfontosabb!

sajtosrolo írta...

Köszi! Igen, ez egy kicsit visszatartott, de azért fogok venni szerintem, mert kipróbálnám, kíváncsi vagyok, mennyire barnít. De a Nivea Protect & Bronze gondolatától sem szabadultam meg.:)

Megjegyzés küldése

Web Analytics