Ecsetkészlet körömfestéshez

Ez is e-bay-es rendelés eredménye. Nem tudom, milyen minőség, mert nincs összehasonlítási alapom, de biztos nem a legmagasabb - az egész szett mindössze 900 Ft-ba került. Úgy voltam vele, hogy ha csak a pontozó jó lesz benne, már nem jártam olyan rosszul, annak a gyártását meg nem nagyon lehet elrontani.


Már ki is próbáltam néhány ecsetet + a pontozót, az eredményt a következő körmös bejegyzésben mutatom meg.

Kezdőként nem vagyok teljesen tisztában azzal, hogy melyik ecset pontosan mire való, illetve, hogy hogyan kell őket használni, de azért nagyjából képben vagyok, úgyhogy aki épp gondolkodik ecsetbeszerzésen, talán tud valamit hasznosítani az alábbiakból:



1. A pontozó egyszerű kis eszköz, nevéhez hűen precíz kis pontokat készíthetünk vele. 

2. Ezekkel jól lehet festeni... igazából bármit szerintem, elengedhetjük a fantáziánkat. Kicsik, és jól, egészen könnyen lehet velük dolgozni. Lehet, hogy a legnagyobb már a következő kategória, ezt nem tudom.

3. Hosszú, vékony ecsetek, hasonlóan nagy és vékonyka vonalak húzására alkalmasak. Az egyik picivel vastagabb a párjánál.

4. Na, hát ez a rész még némileg kérdéses számomra. Különböző méretűek, valamelyiknek egyenes, de a legtöbbnek ferde a vége. Én vastagabb vonal húzására használtam ezekből a típusokból, de úgy hiszem, a műkörömépítésben nagyobb szerepük lehet. Illetve azt tudom, hogy virágokat meg hasonló gyakori elemeket elvileg nem nehéz elkészíteni velük, csak el kell sajátítani a megfelelő módszert.

5. A legyezőecsetek a legkülönlegesebbek. Utánuk néztem, mert kíváncsi voltam, mit lehet velük alkotni. Ezek a videók jól bemutatják a lényeget. Nekem annyira professzionálisnak hat ez a technika, hogy nem hiszem, hogy rongyosra szálszétállósra fogom használni a legyezőecseteimet... de valószínűleg teszek egy próbát velük.



Kiegészítés: Bellala írt egy nagyon jó bejegyzést a nail art eszközökről, érdemes elolvasni!!

  • RSS

7 megjegyzés:

Eszter írta...

OMG, még sose láttam ilyen videókat, nagyon durva! Mármint jó értelemben durva, nagyon szépek! Remélem, teszel velük próbát, kíváncsi lennék az eredményre! :)

sajtosrolo írta...

Nekem is nagyon tetszenek! Aki ilyet tud, és ilyen profin, már igen magas szinten lehet ebben a dologban.:)
A többi ecset után majd szeretnék a legyezőkre is sort keríteni, remélem, nem lesz túl siralmas az eredmény.:))

Bellala írta...

Ezekkel az ecsetekkel már akrillal is bátran díszthetsz:) A vékony,hosszú szőrű ecsetekkel szép kecses vonalakat, csigabigákat lehet húzni, a rövedebbekkel aprólékosabb mintákat kidolgozni, a lapos, ill. ferde ecsetek pedig nagyon jók az egymozdulat technikához:) Nem nehéz, videó alapján is könnyen tanulható:)

sajtosrolo írta...

Köszi szépen!
Remélem, nekem sem lesz túl nehéz, mert ahogy így nézegettem a videókat... hát majd kiderül.:))

Bellala írta...

Írtam egy nail art bejegyzést (igen,ecsetek is vannak benne) a blogon,remélem tudok vele segíteni.

sajtosrolo írta...

Kiegészítettem vele a bejegyzést, nagyon hasznos dolgokat írtál, köszi!:)

Bellala írta...

Nincs mit, remélem sok-sok szépet alkotsz majd!:) (Én meg azt köszönöm,hogy kiraktad a bejegyzésem)

Megjegyzés küldése

Web Analytics