Epilátort vettem


Ha meg is fordult a fejemben korábban, hogy vennem kellene egy epilátort, sosem jutottam el a konkrét vásárlási szándékig. Talán mert nem hallottam olyan biztató véleményeket róla: kipattogást okoz, fáj, és csak kevesen esküdtek rá, hogy mennyire szeretik és milyen jó. Én eddig nagyon jól elvoltam a hideg gyantacsíkokkal, de mostanában kicsit megelégeltem az árukat, azt hiszem, itt kezdődött az érdeklődésem másfajta szőrtelenítési mód irányába. A borotva szóba sem jöhetett, régebben használtam (pontosabban még most is egyéb területeken), de lábon, karon nem ajánlom senkinek. A krémekről, habokról is megvan a nem pozitív véleményem, a meleg gyanta pedig macerás, azt meghagyom a kozmetikusoknak. Úgyhogy így elég hamar kikötöttem az epilátornál, már csak ki kellett választani a nem horror árú, de még megfelelő minőségűnek tűnő terméket. Abban az egyben biztos voltam, hogy Braunt szeretnék. Először szétnéztem a neten, a kiszemeltemről nem sok véleményt találtam, de az a kevés elég jó volt, negatívumként az maradt meg főként, hogy azért szólták le, mert túl zajos. A vásárlás története pedig kimerül annyiban, hogy bementem a Tescoba, és megvettem. 5700 Ft volt.

Braun Silk-épil 3170

Itthon persze első dolgom volt kipróbálni a garancia miatt is, meg egyébként is rá voltam állva a témára. Először csak egy kis területen akartam tesztelni a lábamon és a karomon is, megnézni, hogy mit okoz, nem nagyon pattog-e ki a bőröm tőle, ilyesmi. De annyira belejöttem, hogy hipp-hopp végigjártam vele a szükséges területet és közben ájuldoztam, és azt gondoltam, ez miért nem jutott eddig eszembe, miért csak most vettem? Mert hogy nem fájt! Meg szerintem tök szórakoztató csinálni magát a műveletet.:D A gyantát csak végigsimítom aztán huss, de ezzel jobban elszöszöl az ember. Nekem tovább is tartott a gyantázáshoz képest az eddigi kettő szőrtelenítés vele. Nem tudom, ez később felgyorsul-e, ha már gyakorlottabb leszek. A rászánt több időt leszámítva meg vagyok vele elégedve, a kipattogás elenyésző a gyantázás utánihoz képest, egyedül ami felróható hibaként, hogy tényleg elég nagy hangja van, de hamar hozzá lehet szokni. A szőr visszanövésének ideje nem változott. Azt nagyon szeretem benne, hogy a gyantával ellentétben nem kell előre tervezni a használat előtt, hogy teljesen hidratált legyen a bőröm: hogy még véletlenül se kapjon le semennyit a felső hámrétegből, de előtte testápolós se legyen, mert úgy kevésbé tapad, szóval ez a macera nincs. Tehát így a bőröm egész jól kímélve marad, nincs teljes bevörösödés, csak a szőrtüszőkre terjed ki a pír.

Aki esetleg a hideg gyantázásra térne át, a gyantacsíkokat egyébként nagyon tudom ajánlani. Márkák tekintetében kettőről tudok nyilatkozni, az X-epil nem rossz, de ha nem sajnáljuk a kicsivel több kiadást rá, akkor a Veetnek nem csak a neve nagyobb, mert tényleg mérföldekkel más a gyantázás vele. Az erdeigyümölcsös illatút és a mandulaolajosat használtam, mindkettő kb. luxusérzetet kelt, jobban és többször tapad (így talán nem is kerül többe az X-epilhez képest).

Aki pedig epilátor vásárlásán gondolkodik, szerintem ne várjon vele sokáig.:)

(Nem tudom, hogy a magasabb árkategóriás epilátorok mit tudhatnak, biztosan jobbak, de nekem most nem ért meg a dolog plusz ~ 10 ezer Forintot.)

  • RSS

6 megjegyzés:

Bellala írta...

Én per pillanat meleggyantát használok, de lapul a szekrényben egy epilátor is (Rowenta Access Fresh Air), néhanapján arra térek rá. A kipattogzást meg lehet előzni, ha epilálás előtt zuhanyozol (a meleg víz felpuhítja a szőrszálakat), és csontszárazra törlöd a bőrödet. Én kicsit ki is szoktam feszíteni, ugyanúgy, mint a gyantázásnál, és akkor kevésbé fáj. Egyébként néhány alkalom után meg lehet szokni, én már szinte nem is érzek közben semmit. Benőtt szőrszálak megelőzésére pedig a Veet szőrbenövés elleni krémjét használom,közvetlen epilálás után (és érdemes legalább fél napig a szolit, napozást kerülni, hogy ne legyél tele piros pöttyökkel). Bocsi a kisregényért:)

sajtosrolo írta...

A szőrbenövés elleni kencék nem szimpik, nálam ugyanúgy, mint a szőrnövekedést késleltetők, bár utóbbit hiszem inkább rossznak. Nőjön csak ahogy szeretne, nem avatkozom bele:D Egyedül radírozni szoktam.
Köszi a tippet, én mindig szőrtelenítés után zuhanyzom.. akkor azt nem kéne.
Írj csak hosszabban nyugodtan, mindig örülök a kommenteknek.:)

Bellala írta...

A szőrbenövés elleni nem gátolja a szőrnövekedést, csak a gyulladást, hasznos kis holmik:) A szőrnövekedés késleltetőt én sem szeretem, nem is látom értelmét, nekem nem is igazán használt. A radírozás nagyon jó, epilálás előtt, és utána is (1 napot azért érdemes várni,pláne az első alkalmak után, amikor még érzékenyebb a bőr).

sajtosrolo írta...

Hm, hát, lehet, hogy mégis kipróbálom a szőrbenövés ellenit.:)

phoenix írta...

Én hideggyantát használok, eddig Veet (mandulaolajas, meg az a másik, a bordó) és x-epil, de szerintem nem éri meg a Veet az árát, nálam az x-epil jobban működik, többször tudok használni egy csíkot (1-1 duplacsík elég a lábszáraimra).
Amúgy kb 5 éven át epiláltam (szintén Braun, csak nem ilyen), de tavaly nyáron nagyon összeveszett a bőrömmel, így áttértem a gyantára.

sajtosrolo írta...

érdekes, én az x-epil-nél azt tapasztaltam, hogy így "megszáradt" hamar a gyanta, és utána már nem tapadt, akárhogy dörzsöltem, próbáltam újra felmelegíteni. A veetnél ilyen probléma nem volt, úgyhogy kevesebb is kellett belőle.

Megjegyzés küldése

Web Analytics